Uitleg voetreflexologie

Uitleg voetreflexologie

Voeten zijn heel belangrijk voor ons. Ze dragen ons een groot deel van de dag en we gebruiken verschillende soorten schoenen om onze voeten te beschermen.
Wat veel mensen niet weten, is dat er verschillende reflexzones zijn op de voeten. De voetreflextherapie is gebaseerd op de gedachte dat de voet een spiegel van het lichaam is. Verschillende drukpunten (reflexpunten) op de voeten zijn verbonden met energiekanalen en zones in het lichaam. Alle organen, zenuwen en andere delen van het lichaam zijn verbonden met reflexzones op de voeten!
Voetreflexmassage is in de eerste plaats heerlijk ontspannend. Het zorgt ervoor dat je je beter in balans voelt en kan ook heel goed preventief worden toegepast. Het is geschikt voor jong en oud.

Bij voetreflexmassage probeer ik niet om een diagnose te stellen, het is geen medische behandeling. Wel is het zo dat de massage van de voet een zeer positieve invloed heeft op het zenuwstelsel en de bloedsomloop. De bloedcirculatie wordt verbeterd waardoor afvalstoffen verwijderd kunnen worden. Energieblokkades kunnen worden opgeheven waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

De voetreflexmassages zijn dan ook zeer geschikt voor allerlei verschillende soorten klachten, zoals bijvoorbeeld:
* Rugklachten
* Schouderklachten
* Hoofdpijnklachten
* Obstipatie of andere spijsverteringsklachten
* Neuropathie bij diabetes

Soms ontstaat na één behandeling al een duidelijke vermindering van de klachten.